به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز نشانههای تشویقکنندهای از کاهش مداوم هفته به هفته در موارد آبله میمونی در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان، پرتغال، اسپانیا و انگلیس نیز کند شدن مشابهی در روند شیوع بیماری در برخی از بخشهای آمریکا با وجود کمبود منابع واکسن مشاهده میشود.
هانس کلوگ، مدیر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: «به نظر ما میتون سرایت مداوم انسان به انسان آبله میمونی را در منطقه اروپا از بین برد. برای حرکت به سوی حذف بیماری لازم است ما تلاشهایمان را به طور فوری افزایش دهیم.»
توزیع واکسن «باوارین نوردیک» برای آبله میمونی که برای پیشگیری از آبله هم تایید شده است، به علت محدودیت عرضه آن تحت تاثیر قرار گرفته است، گرچه سازمانهای ناظر بهداشتی در کشورها قدمهایی برای استفاده بیشتر از ذخابر موجود برداشتهاند.
سازمانهای ناظر بهداشتی در اتحادیه اروپا و انگلیس از شیوه تزریق دوزهای کمتر واکسن به صورت داخلپوستی حمایت میکند که امکان استفاده از یک ویال واکسن را برای پنج نفر فراهم میکند.
سازمان جهانی بهداشت میگوید علاوه بر کمبود عرضه واکسن با توجه به این که رساندن واکسن به افراد واجد شرایط وقت میبرد و مدتی هم طول میکشد تا واکسن تاثیر کند، به نظر میرسد که عوامل اصلی زمینهساز این روند رو به کاهش، شناسایی سریعتر بیماری است که باعث میشود بیماران زودتر خودشان را ایزوله کنند و تغییرات رفتاری باشد.
تا به حال بیش از ۴۷۶۰۰ مورد تاییدشده بیماری آبله میمونی در ۹۰ کشور که سابقه شیوع بومگیر یا آندمیک بیماری نداشتهاند، از اوائل ماه مه (اوائل اردیبهشت) شناسایی شده است. سازمان جهانی بهداشت شیوع آبله میمونی را یک اضطرار بهداشت جهانی اعلام کرده است.
نظر شما